Fiat 500 som smart ny elbil

Nye elektriske køreoplevelser i den samme ikoniske stil. Sådan opsummerer Fiat selv deres nye model 500e, som blev lanceret i Italien i 2020, og tog vejene i besiddelse i 2021. Fiat 500e er en lille bil med muligheder for stor køreglæde, og den markerer, at Fiat nu for alvor gør sig gældende på markedet for de elektriske køretøjer.

Fiat 500e’s anmeldelser fremhæver et lækkert italiensk design, som indrammer en god og effektiv elektrisk køreoplevelse. Du kan også finde Fiat 500e hos Bilgruppen, hvor vi er klar med rådgivning, og hvor du kan se bilen an og booke en prøvetur.

 

Elegant personbil til god bykørsel

Fiat 500e kendetegnes ved alt det, man forbinder med en vellykket personbil fra Fiat. Med elbilen kan du bidrage til at mindske Co2-udslippet, og samtidig køre med i den stolte biltradition fra Torino.

Designet er gennemtænkt og elegant. Formgivning inderst og yderst samt lygter og mærker er med til at sende tankerne tilbage til de klassiske 500’er fra 1950’erne. Og der en ingen anmeldelser, der har kunnet undgå at bemærke relieffet af Torinos bymidte, som diskret pryder handskerummet. Charmerende detaljer.

På instrument- og udstyrssiden rummer bilen alt det, vi forventer i dag. Køreassistenter, fartpilot og automatiseret nødbremse, bakkamera og meget mere. Alt sammen i et moderne digitalt cockpit med god komfort.

Den begrænsede plads på bagsæderne vil imidlertid næppe overraske kendere og bilister, som værdsætter små italienske modeller. Det samme gør sig gældende med bagagerummet, som i normal tilstand kan rumme lidt over 180 liter. Det er ikke tiltænkt lange bilrejser, men til gengæld er det rigeligt til indkøb og korte weekendbesøg.

Den lille 500’er er en oplagt enkeltpersonsbil, som netop i den elektriske udgave bidrager til at mindske forbruget af fossile brændstoffer. Men der en ingen grund til at afskrive dens potentiale som familiebil. Et par med et eller to mindre børn kan sagtens have glæde af bilen til den begrænsede hverdagskørsel til og fra arbejdspladser og skole.

Elektrisk kørsel til det nye årti

Fiats elbil kommer med batterier i to størrelser. Henholdsvis 24 kWh og 42 kWh. Ifølge producenten skulle den fabriksny og fuldt opladet kunne tilbagelægge over 300 km på det store batteri, men det er formentlig hverken første eller sidste gang, at der kan spores en vis optimisme i fabrikanternes egne tal. Ikke desto mindre er det en moderne elektrisk og batteridrevet bil, som lever op til det, man forventer fra de kendte producenter i begyndelsen af 2020’erne.

En rækkevidde på 150 km eller derover ved de højere hastigheder på en opladning synes at være en ret generel erfaring. Mulighederne for opladning i Danmark er efterhånden ganske gode, så det kan lade sig gøre uden de store vanskeligheder at komme rundt i hele landet.

Desuden er det værd at fremhæve bilens gode, sikre og tilgængelige køreegenskaber. Den lille og effektive drejeradius gør den også trafikalt set yderst velegnet til tæt bykørsel med U-vendinger og snævre parkeringer.

 

Find din Fiat 500e hos Bilgruppen

Fiat 500e er en god bil at købe brugt, og hos Bilgruppen fører vi modellen til en pris, hvor mange vil kunne være med. Det er et godt sted at starte, hvis du vil køre i en elektrisk lillebil, som både er praktisk og rummer et vist niveau af luksus. En brugt Fiat 500e vil for de fleste føles som en helt ny bil, ikke mindst takket være det tidløse og gennemførte design.

Fiat 500e hos Bilgruppen fås både med og uden ekstra dør i en såkaldt 3+1 konstellation. Den ekstra dør findes bag den ene sidedør, og er mindre end halvt så bred som en almindelig bildør i en lille bil. Den åbnes i den modsatte retning, og hvis begge døre i siden er åbne, bliver det nemmere at komme ind og ud på passagersæderne.

Bilkøbet kan samtidig kombineres med gode forsikrings- og serviceordninger, og det er oplagt at anskaffe dens vinterhjul ved samme lejlighed. Hvis du er interesseret i at vide mere, eller hvis du bare overvejer at se bilen an, er vi altid klar til at hjælpe. Hos Bilgruppen kan vi også tage din brugte bil i bytte. Du kan skrive og blive ringet op, eller booke prøvetur.