Privatleasing

Hvad er privatleasing?

Privatleasing er blevet meget populært i de senere år. Det betyder, at du betaler for at bruge bilen, næsten som at leje den. Forskellen og din fordel, er, at leasing er meget billigere end at leje og du kender dine udgifter ganske præcist.

Ved et normalt ejerskab af en bil ved du aldrig præcist, hvor meget du kan sælge din bil for, og du kender heller ikke det fulde omfang af udgifter til service og eventuelle reparationer. Det gør du ved leasing.

Der er to typer af privatleasing af biler, hvor man skelner mellem operationel leasing og finansiel leasing.

Operationel leasing betyder, at du betaler en førstegangsbetaling, samt et beløb hver måned. Beløbet dækker også service og reparationsomkostninger, og kan inkludere vinterhjul/sommerhjul, mens du selv kun betaler brændstof, grønne afgifter og forsikring.

Du leaser i en periode på typisk to år, men der findes også leasingmuligheder, med mindre perioder. Når leasingperioden er slut, afleverer du blot bilen tilbage, hvorefter dine udgifter til bilen stopper. Fordelen er her, at du kender dit budget ganske præcist, og der kommer ingen ubehagelige overraskelser.

Med den lille tilføjelse, at skader på bilen er man selv ansvarlig for at få udbedret eller skal betale for, når man afleverer bilen. Almindeligt brugsslid tillades dog.

Finansiel leasing er en leasingmodel, som mest bruges for at få en drømmebil finansieret, som et alternativ til et billån. Her står du typisk selv for udgifter til service m.v. Leasingformen er generel billigere end operationel, men kræver til gengæld at du enten selv køber eller får solgt bilen efter endt leasingperiode. Du skal derfor være skarp omkring, at der bliver sat en realistisk restværdi, inden du skriver under på en leasingaftale – husk at restværdien er uden registreringsafgift og moms.

Kontakt os

* Skal udfyldes