BMW i5 vinder Årets Bil 2024

Hvert år kåres Årets Bil i Danmark af foreningen Danske Motorjournalister, og i år trak BMW i5 sig sejrrigt ud af konkurrencen foran andre populære modeller som VW ID.7, XPENG G9, BYD Dolphin og Kia EV9. Den populære i5-model fik i alt 144 point, hvilket er langt mere end ID.7, der endte på andenpladsen med blot 101 point. Herunder kan du læse mere om, hvorfor i5 høstede så mange point, og hvad der adskiller den fra andre biler i klassen.

 

Klassisk design – nytænkende køreoplevelse

Noget, der gør BMW i5 specielt tiltalende for mange og også gjorde det jurymedlemmer, er at den sydtyske fabrikant har valgt at bibeholde de traditionelle former på trods af, at bilen nu kører på 100 % el. Moderne elbiler har typisk mere futuristiske former, men BMW har med vilje valgt at give i5 et klassisk BMW-design uden at gå på kompromis med den elektriske køreglæde. Når du sætter dig bag rattet i den elektriske i5, kan du derfor trygt regne med, at du får alt det luksuriøse fra en klassisk BMW-oplevelse, men nu med et ekstra, elektrisk lag.

Masser af power og flere varianter

i5 kommer først og fremmest som en klassisk sedan, men vil senere blive udgivet som en stationcar. Sedanen har klassisk baghjulstræk med 340 hk, men fås også i en udgave med firehjulstræk og hele 601 hk. Begge varianter kan fås med en pæn mængde udstyr, der blandt andet tæller adaptiv fartpilot, en smart BMW Interaction Bar og fuld integreret video streaming til de lange køreture.

Bilen er udstyret med et batteri på lidt over 80 kWh, og det giver en officielt WLTP-rækkevidde på godt og vel 500 kilometer – blandt andet afhængigt af udstyrniveauet. Lader du din BMW i5 op derhjemme på 11 kW, tager det lidt over 8 timer at nå en fuld opladning. Med hurtigopladning har du mulighed for at lade din i5’er op fra 10 – 80 % på kun 30 minutter – ganske pænt for en så kraftfuld bil.

En kabine og et bagagerum med plads til alt og alle

Selvom BMW i5 ikke har helt den samme størrelse som de største SUV’er, er pladsen udnyttet på fornemmeste vis. På førerpladsen har du mere end rigeligt plads, og på bagsædet kan du uden problemer have plads til to voksne uden at gå på kompromis med benplads. Bagagerummet kan rumme helt op til 490 liter, hvilket er meget imponerende og giver rig mulighed for at pakke alt til den gode bilferie med hele familien.

Kort sagt er BMW i5 en elektrisk bil, der rammer plet på alle parametre, og selvom prisen måske ikke indikerer, at det skal være din allerførste bil, kan vi roligt love, at du får masser af køreglæde for pengene.