volvo

Vælg den rette campingvogn til din elbil

Elsker du at køre på ferie sydpå med campingvognen bagpå, og drømmer du om at skifte din fossile bil ud med en elbil? Der er mange overvejelser, der skal tages i betragtning, når du skal vælge den rette elbil, og det er heller ikke alle elbiler, der kan trække en campingvogn. Hos Bilgruppen hjælper vi dig med at forstå de vigtigste overvejelser i forbindelse med dit bilkøb. Læs videre herunder, og bliv klogere.

Hvilke elbiler må trække en campingvogn?

De fleste større elbiler har kapacitet til at trække en campingvogn, men det er ikke alle, der må trække campingvogne i den største klasse. Generelt kan elbiler inddeles i tre forskellige vægtklasser, der hver især har forskellig tankkapacitet.

Elbiler kan inddeles i følgende tre vægtklasser:

  • Vægtklasse op til 1200 kg
    I denne klasse finder du populære modeller som Ford Mustang Mach-E, VW, ID.4 og Skoda Enyaq RS. Det er den mindste vægtklasse, der kun kan trække de mindste campingvogne.

 

  • Vægtklasse fra 1200-1999 kg

I denne klasse finder du større, mere kraftfulde biler som Polestar 2, Tesla Model Y og Audi e-tron. Disse biler kan trække gennemsnitlige campingvogne til familier.

 

  • Vægtklasser på over 2000 kg
    I denne vægtklasse finder du de biler, der kan trække mest. Den inkluderer blandt andet modeller som Volvo EX90, Tesla Model X og Kia EV9 SUV. Det er den højeste vægtklasse for dig, der gerne vil have muligheden for at trække de største campingvogne.

Hvis du gerne vil have endnu højere træk-kapacitet – og samtidig have muligheden for at køre på el – kan du passende udforske muligheden for en plug-in hybrid. En plug-in hybrid vil typisk have større trækkraft grundet benzinmotoren, og samtidig kan du stadig få muligheden for at opleve glæden ved elektrisk kørsel.

Husk, at du med almindelige B-kørekort kun må køre med max 3.500 kg i alt (bil + campingvogn). Hvis du skal køre med mere end 3.500 kg, skal du have kørekort BE eller B+.

Hvad vejer en campingvogn?

Totalvægten på campingvogne kan variere mellem alt fra omkring 1000 kilo til +2000 kilo. Når du skal købe campingvogn, er det derfor vigtigt, at du sammenlægger campingvognens totalvægt samt den vægt, din elbil må trække.

Hvis du er på jagt efter din næste elbil eller er i tvivl om, hvad din bil må trække, er du altid velkommen til at kontakte os hos Bilgruppen.