Premium bil parkeret foran gul mur

Disse dokumenter skal du huske på din kør-selv-ferie

Du har nok husket at pakke badetøj, solbriller eller skiudstyr til din ferie, men har du husket at få styr på papirarbejdet? Hvis du skal på kør-selv-ferie, er der en lang række papirer, der er vigtige at medbringe på farten. Hos Bilgruppen giver vi dig en guide til både obligatoriske og vigtige dokumenter, du skal have med på din kør-selv-ferie. Læs mere nedenfor, og bliv klædt godt på til din næste bilferie.

De obligatoriske rejsedokumenter

Skal du på kør-selv-ferie, er der flere obligatoriske dokumenter, du bør huske. I værste fald kan glemte dokumenter medføre store bøder, fratagelse af dit kørekort eller indrejseforbud. Se listen over obligatoriske dokumenter herunder:

Kørekort

Det fysiske kørekort er obligatorisk i stort set alle EU-lande. Den danske kørekort-app er ikke gyldig i udlandet, og derfor bør du altid have dit fysiske kørekort med på kør-selv-ferie. Husk altid at tjekke gyldigheden af dit kørekort inden afrejse.

Pas

Passet er et essentielt dokument for international rejse og nødvendigt for at krydse grænser. Når du rejser uden for Schengen-området, skal du altid have dit pas med, men du kan blive påkrævet at fremvise dit pas i samtlige lande. En god huskeregel er at sørge for, at dit pas er gyldigt i mindst seks måneder efter planlagt hjemkomst.

Tjek også, om der kræves visum til de lande, du planlægger at besøge, og om der gælder særlige regler i de lande, du vil besøge.

Det blå sygesikringskort

Det blå EU-sygesikringskort giver dig ret til behandling på samme vilkår som borgere i det EU-land, du besøger. Kortet er gratis og dækker nødvendig lægehjælp under midlertidige ophold i EU/EØS-lande og Schweiz. Det er ikke en erstatning for rejseforsikring, da det ikke dækker hjemtransport eller private sundhedsydelser. Tjek gyldigheden af dit kort, og bestil et nyt, hvis det er udløbet inden din rejse.

Original registreringsattest

Den originale registreringsattest er obligatorisk at medbringe, når du kører bil i udlandet. Attesten bruges til at bevise ejerskab af køretøjet og er ofte nødvendig ved politikontroller eller ved ulykker. Sørg for at medbringe del 1 af attesten, som indeholder alle de nødvendige oplysninger om bilen og dens registrering. Det er også en god idé at have en kopi, hvis den originale attest skulle blive tabt eller stjålet under rejsen.

Anbefalede dokumenter til din bilferie

Herunder kan du læse om papirer og dokumenter, der ikke nødvendigvis er obligatoriske, men stadig vigtigt at have med, når du skal på kør-selv-ferie.

Motorvejsmærkater og vignetter

Disse er påkrævet i mange europæiske lande for lovlig kørsel på motorvejene. Det er vigtigt at kontrollere specifikke krav og købe disse på forhånd, hvor det er muligt.

Miljømærkater

Nogle europæiske byer har miljøzoner, hvor adgang kræver et miljømærke. Tjek kravene for de byer, du planlægger at besøge, og anskaf de nødvendige mærkater på forhånd for at undgå bøder.

Telefonnummer til vejhjælp

Hvis din bil er kaskoforsikret, bør du have telefonnumre til vejhjælp ved hånden i tilfælde af bilproblemer under rejsen.

DK-skilt

Hvis din bil ikke har en EU-nummerplade, er det nødvendigt at påføre et DK-skilt. Dette er også påkrævet, hvis du kører med campingvogn.

Få ekspertvejledning hos Bilgruppen

Hos Bilgruppen står vi altid til rådighed for dig, der har brug for hjælp og vejledning til livet med bil. Vi er fageksperter inden for flere bilmærker, og vi ved alt, hvad der er værd at vide omkring ejerskab og vedligeholdelse af biler. Kontakt os for at høre mere, eller besøg vores forhandler i Roskilde for personlig vejledning.

Ny bil til kør-selv-ferien?

Uanset om du skal på camping eller til Costa Rica, er det vigtigt at have papirerne i orden – men det er mindst lige så vigtigt at være godt kørende. Det gælder både de korte ture og lange kør-selv-ferier. Er der plads nok til sommerens udflugter og ferier i din nuværende bil? Hvis ikke, er vi klar til at matche dig med din næste drømmebil. Husk, har vi den ikke allerede på lager, så kan vi skaffe den hjem til dig. Ring til os, eller kig forbi vores showroom i Roskilde.