tesla

Elbil med anhængertræk – så meget må du trække

Der kan være mange gode grunde til at anskaffe sig et anhængertræk. Hvis du ofte eller blot lejlighedsvis kører med trailer, campingvogn eller cykelholder, kan du ikke undvære et anhængertræk. Hvis du allerede har eller gerne vil købe en elbil, er det rart at vide, hvilke muligheder du har, når det kommer til anhængertræk. Læs mere herunder, og bliv klogere på hvilke elbiler, der har anhængertræk, og hvad de kan trække.

 

Hvilke elbiler har anhængertræk?

Mange større elbiler kommer i dag med anhængertræk, hvilket betyder, at det ikke behøver at være et kompromis at køre på 100% el. Alt fra nye Tesla-modeller til populære BMW’er kan fås med anhængertræk, og alt efter model har du mulighed for at trække alt fra små trailere til store campingvogne.

bmw

Hvad kan populære elbiler trække?

Når det kommer til trækkraften på den enkelte elbil, er der stor forskel. Biler med større motorer kan naturligt trække mere, og kapaciteten kan variere med over et ton. Herunder kan du se den specifikke trækkraft på nogle af de mest populære elbiler på markedet.

  • Tesla Model Y (1600 kg)
  • Audi e-tron (1800 kg)
  • BMW iX xDrive40 (2100 kg)
  • Tesla Model X (2250 kg)
  • Kia EV9 SUV (2500 kg)
  • BMW iX xDrive50 (2500 kg)

Kort sagt findes der elbiler, der kan trække stort set hvad som helst, og det er uanset, om du har brug for at have campingvognen med på køreferie eller skal have trailer bagpå til en tur på genbrugspladsen.

 

Hvor langt kan min elbil køre med påhæng?

Hvis du skal køre langt sydpå med en campingvogn, bør du være opmærksom på, at din bil naturligvis skal oplades oftere. Et påhæng vil naturligt dræne batteriet hurtigere, og hvis du overvejer at købe en elbil med anhængertræk, er det derfor værd at lede efter en bil med lang rækkevidde eller overveje en long-range variant af din ønskede model.

tesla

Særlige regler omkring kørsel med større påhængskøretøjer

Med et almindeligt B-kørekort har du tilladelse til at køre med en maksimal vægt på 3.500 kilo (elbil + anhænger). Hvis vægten overstiger 3500 kilo, skal du have enten kørekort BE eller B+ for at kunne køre.

 

Eftermontering af anhængertræk

Når du køber en ny elbil, er det ikke altid nødvendigt eller relevant at tilvælge anhængertræk med det samme. Hvis du, efter at du har købt bilen, får brug for anhængertræk, kan det altid eftermonteres. Husk dog at finde et værksted, der kender til både lovgivningen og bilens specifikke godkendelser, så du kan køre sikkert og problemfrit med dit påhængskøretøj.