App til en nemmere biltur

Disse apps gør bilturen lidt nemmere

En god og smart app kan gøre din køretur meget nemmere – og det er uanset, om du blot skal en tur ned til det lokale center for at shoppe eller på en længere roadtrip rundt i Europa. I denne artikel får du en række bud på apps, der kan være gode at have liggende klar på din smartphone.

 

Rødt kort – adgang til vejhjælp i hele Europa

Har du planer om at drage sydpå til sommer, eller er du ofte i udlandet med din bil? Så kan det være en god idé at hente appen ’Rødt kort’ ned på din telefon. Rødt kort er en app, der er udviklet i samarbejde med SOS international og danske forsikringsselskaber. I appen har du mulighed for at sende en assistancemelding, som bliver modtaget af en lokal dansk vagtcentral. Inden for kort tid vil du blive ringet op af vagtcentralen og få den nødvendige hjælp. Vagtcentralen modtager automatisk din position via en GPS i appen. Vær opmærksom på, at du kun kan bruge appen, hvis du har en dansk kaskoforsikring til din bil.

 

Trafikinfo – trafikmeldinger døgnet rundt

Det kan være en god idé at have et overblik over trafikmeldinger, da du på den måde kan køre udenom lange bilkøer eller blive advaret i tide, hvis der er tale om svære kørselsforhold eller lignende. Med appen ’Trafikinfo’ får du nemt alle de nødvendige informationer direkte på telefonen. Appen er fremstillet af Trafikstyrelsen og opdateres løbende, ligesom du også selv har mulighed for at indtaste informationer om tabt gods, lange bilkøer eller vejarbejde. På den måde kan alle bilister være med til at hjælpe hinanden med at få en god biltur.

 

Easypark – nem parkering overalt

’Easypark’ er en app, der er udviklet til bilister for at gøre parkeringen så nem som mulig. Appen er en betalingsapp til parkering, og du slipper derfor for at skulle finde dankortet frem. Derudover er appen smart nok til via GPS at kunne registrere, hvor du befinder dig og i hvilken parkeringszone. Du kan derfor godt vinke farvel til frustrationerne og forvirringen omkring takster osv. Med Easypark bliver det altid nemt og ligetil at parkere uanset hvor, du befinder dig.

 

Find min bil – guider dig altid tilbage til din bil

Du kender måske alt til udfordringen med at huske, hvor det nu lige var, at du havde parkeret din bil. Det kan være svært at huske de præcise koordinater, hvis du parkerer i en stor parkeringskælder eller i en by, du ikke har været før. Heldigvis kan appen ’Find min bil’ hjælpe dig sikkert tilbage til din bil. Appen registrerer nemlig de nøjagtige koordinater for placeringen af din bil, så du kan bruge den som en slags GPS, når du skal finde tilbage til den. Som en ekstra bonus kan du dele bilens koordinater med dine venner eller familie, hvis de skal låne bilen. Navigationen virker offline, og du er derfor sikret at kunne bruge appen i udlandet – selv hvis du løber tør for data.

 

Fartkontrol.nu – bliv advaret i tide

Det er altid træls at komme hjem med en bøde, fordi man har været uopmærksom på fartgrænsen. Med appen ’Fartkontrol.nu’ får du løbende advarsler om fartkontrol men også bilkøer og uheld. Alle kan rapportere ind til appen.

 

Ford Mustang Mach-e elbil