VW ID.3 elbil hos Bilgruppen

Anmeldelse: Volkswagen ID.3

Det tyske brand har med denne bil formået at fremstille en elbil i høj klasse. ”Fremtiden er klar”, som Volkswagen skriver på deres egen webside. Når du sætter dig ind i deres nye bil, så vil du straks bemærke det skønne design og den gode ydeevne.

Volkswagen ID.3 blev i 2021 kåret som Årets Bil i Danmark. Den fine kåring blev afgjort på baggrund af bilens gode køredynamik, designet og ikke mindst den hurtige ladetid, som er alfa og omega ved elbiler.

Elegante køreegenskaber

ID.3 kører intet mindre end glimrende, og du vil straks opleve en stor køreglæde, når du trykker på speederen. Bilen er udstyret med 204 hk og kan gå fra 0-100 km/t på 7,3 sekunder, hvis du vælger udstyrsvarianten ”Max”. ID.3 er derudover udstyret med en veludviklet fartpilot, som skruer yderligere op for køreglæden, særligt hvis du bruger meget tid bag rattet.

Én af de store fordele ved elbiler er, at de er forholdsvis lydsvage – og dette må man i den grad sige at Volkswagen ID.3 er lykkes med.

ID.3 kommer desuden i tre forskellige batteristørrelser:

  • 45 kWh med en rækkevidde op til 330 km.
  • 58 kWh med en rækkevidde op til 422 km.
  • 77 kWh med en rækkevidde op til 550 km.

Hvis du ofte skal på længere køreture, så kan det anbefales at vælge modellen med 77 kWh, da du ikke skal forbi en ladestation så ofte, som ved den mindre batteriudgave. Priserne på ID.3 går fra omtrent 300.000 og op til 400.000 kr. Alle udgaverne er udstyret med adaptiv fartport, som holder afstand til forankørende biler, og giver dig en øget tryghed som fører og passager.

 

Designet ved VW ID.3

Men hvordan er elbilen sammenlignet med den klassiske VW Golf? Generelt er der ikke tale om de store forskelle i design- og komfort – men så alligevel en lille smule. Elbilen er nemlig udviklet med hård plast nogle af stederne, som står en smule i kontrast til de ellers bløde materialer i den almindelige VW Golf. Generelt kan man sige at ID.3 ikke er lige så skarp på detaljerne, som VW Golfen.

Overordnet set er designet dog både enkelt og pænt. Der er tale om et forholdsvis minimalistisk design, hvor der er skruet ned for antallet af de fysiske knapper, og de er i stedet skubbet hen i en digital trykskærm, som er nem at navigere rundt i.

 

VW ID.3 elbil hos Bilgruppen

 

Værdi for pengene

Du får utrolig meget værdi for penge med en Volkswagen ID.3. Bilen er en forholdsvis lille mellemklasse-bil, men derfor er der stadig god plads – også omme bagi. I bagagerummet er der en stor rummelighed, hvor der er plads til alt det, du skal bruge plads til i hverdagen. Der er altså rig mulighed for tage passagerer med ombord, eller blot få plads til både børn, bagage og hvad der ellers skal med.

Alt i alt er der tale om en fremragende elbil – og den blev jo også af en grund kåret som Årets bil i Danmark 2021. ID.3 er lækker at sidde bag rattet i, den ligger stabilt på vejen, og så er der tale om en fornuftig pris. Desuden er det også værd at nævne bilens teknologi, som hurtigt vil gøre dig imponeret – displayet er utroligt brugervenligt og giver dig alle de informationer, du har brug for. Bogstaverne ID i bilnavnet står for Intelligent Design, som de sætter stor fed streg under med deres veludviklede og kvalitetsrige teknologi.

 

VW ID.3 elbil hos Bilgruppen

 

Prisen afhænger naturligvis af, hvilken motor og ekstra udstyr du vælger. Prisen starter på omtrent 270.000 – så for forholdsvis billige penge, kan du altså få en skøn elbil, der dækker de flestes behov. Priserne stiger i takt med, hvor meget ekstraudstyr, du vælger. Basisudstyret i ID.3’eren befinder sig dog i et stærkt niveau i forhold til konkurrenterne.

Én ting som ligeledes er værd at nævne, er den gode sikkerhed, som er i top – dette gælder alle udstyrsmodellerne. Især ID.3’s nødbremse og vognbaneassistent scorer højt på sikkerhedsskalaen.

 

VW ID.3 elbil hos Bilgruppen