Tesla ladekabel

Sådan får du installeret ladeboks derhjemme

For dig der ejer en elbil eller plug-in-hybridbil, kan det være en god idé at overveje muligheden for at installere en ladeboks hjemme i din egen indkørsel. Det giver dig nemlig en stor fleksibilitet til at lade bilen op, når det passer bedst ind i din hverdag. Samtidig kan der være penge at spare, når du oplader din bil om natten.

 

Hvad koster det at få installeret en ladeboks?

En standardinstallation koster typisk mellem 8.000-10.000 kr. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være ekstraudgifter i forbindelse med opsættelsen. Det kan fx være udgifter til ekstra gravearbejde for et længere kabel til din carport, et jordspyd til sikring af korrekt jordforbindelse, ekstra fejlstrømsrelæ m.m. Ovenstående beløb er derfor kun et estimat, og prisen kan godt komme op på det dobbelte.

 

Hvem skal installere din ladestander?

I dag findes der en lang række leverandører af ladestandere, der ofte tilbyder pakkeløsninger af både køb af ladeboks og installation. Det er en autoriseret elektriker, der vil sørge for, at din ladestander bliver opsat korrekt. Selve installationen vil ikke tage mere end 3-5 timer, men vær opmærksom på, at strømmen vil blive afbrudt i hele husstanden. Står du derfor og skal til at installere din ladestander i vinterperioden, er det en fin idé at gøre, mens det stadig er lyst udenfor.

 

Der kan være lang ventetid på ladestandere. Husk derfor at bestille ladeboks og installation i god tid inden du anskaffer dig en elbil.

Hvordan vælger du den rigtige ladeboks?

Det kan virke uoverskueligt at tage stilling til, hvilken type ladeboks, du skal købe. En tommelfingerregel lyder, at du altid bør gå efter danske forhandlere. Derudover kan det være en god idé at investere i en ladestander, der kan styres via en app på telefonen. På den måde kan du nemt have det fulde overblik over din opladning.

 

Vælg imellem forskellige aftaler til din ladeboks

Prisen på en opladning varierer alt efter hvilken aftale, du vælger at tilkoble til din ladeboks.

 

  • Med serviceaftale – en ladeboks med serviceaftale giver dig mulighed for at få fri service og vedligeholdelse af din ladeboks, mens du samtidig kan få refusion for nogle af dine afgifter til strøm. Du betaler dog stadig strømforbruget via husstandens samlede elregning. Du kan oprette en serviceaftale gennem en ladeoperatør. Typisk vil prisen ligge på mellem 70-100 kr. om måneden.
  • Uden serviceaftale – med en ladeboks uden serviceaftale slipper du for at betale en fast, månedlig udgift. Til gengæld får du heller ikke nogen refusion for elafgifterne. Denne løsning anbefales til dig, der kun bruger din elbil til kortere distancer og derfor ikke har samme kørselsbehov og behov for opladning. Desuden er denne løsning velegnet til boliger med elvarme og solceller, da disse ikke kan få refunderet deres elafgifter gennem en serviceaftale.
  • Med abonnement – en abonnementsløsning giver dig fri opladning til en fast månedlig pris. Det er en fordel for dig, der gerne vil have friheden til både at oplade ude og hjemme og samtidig gerne vil have det fulde overblik over dine udgifter.

 

Der er mange valg, der skal træffes, inden du køber din elbil. Men når du er kommet godt ud på den anden side, kan du nyde en lydløs bil med høj komfort og nem opladning med en ladeboks hjemme i carporten.