Mercedes-Benz

Her er 5 fantastiske, elektiske SUV’er

Det kan være en svær beslutning, når man står og skal investere i en elbil. Det er ofte mange penge, der er på spil, og efterhånden er der kommet et bredt udbud af gode valgmuligheder. Vi har her samlet fem fantastiske elbiler, der er værd at overveje, eller sågar tage en prøvetur i, hvis du står og skal vælge din næste elbil.

De fem biler kategoriseres som det, der hedder SUV’er, hvilket betyder sport utility vehicle. En SUV er med andre ord en kombination af en stationcar og en firhjulstrækker, og flere af de nedenstående biler er designet med inspiration fra sportsbiler. Læs her mere om Audi Q4 e-tron, Mercedes EQA 250, BMW iX3, Ford Mustang Mach-e og Tesla Model Y. Alle fem biler er luksuriøse elbiler, der kan køre langt pr. ladning.

 

Audi Q4 e-tron

Som med en hver anden Audi kan du forvente en lækker luksusbil, hvis du vælger den nye Audi Q4 e-tron. Det er en stor, hurtig og sporty bil, der opfyldebilistens behov, omend man søger en bil til de lange pendlerture, en familiebil eller noget tredje. Der findes op til flere forskellige varianter af den selv samme bil, så du kan købe netop den Audi Q4 e-tron, der bedst matcher dit behov. På den måde slipper du for at betale overpris for en ydeevne, du ikke har behov for.

Batteriets rækkevidde strækker sig fra 334 km i den mindste model og op til 481 km i den største model. Men uanset, hvilken model du vælger er du sikret en sikker bil af høj kvalitet og med en stor køreglæde.

Mercedes EQA 250

Mercedes EQA 250 er som taget ud af en musikvideo med dens lysende og veldesignet instrumentbræt, og lakeringer i moderne pastelfarver. Der er kræset om alle detaljerne, selv fælgene har et markant og grafisk udtryk, man ikke kan andet end at sætte pris på.

Bilen kan køre op til 429 km på en ladning, og en ladning tager omkring 32 minutter på en hurtiglader. Men udover at være en smuk og effektiv bil, er Mercedes EQA 250 en sikker bil, der benytter et intelligent førersystem, der hjælper føreren med at holde øje med trafikken samt styre bilen.

BMW iX3

Den nye BMW iX3 springer med det samme i øjnene som en moderne klassiker på fire hjul. Den store bil med rene linjer emmer af samme eksklusive stil, som vi er vant til, og som vi kender, når vi tænker på en lækker BMW. Rækkevidden lyder på op til 470 km, så på blot en enkelt ladning kan du komme land og rige rundt.

Bilen eger sig særlig godt til de lange ture, grundet dens fokus på sikkerhed og dens enorme komfort for både føreren og passagererne. Sæderne passer ind i bilens overordnede, sporty stil, og med et panorama-glastag, kan man lettere lade sig suge ind i de omgivelser, bilen bevæger sig igennem, eller nyde en smuk stjernehimmel på en sen aftentur.

Ford Mustang Mach-e

Ford lancerer deres første elbil under navnet Ford Mustang Mach-e. Ford har været længe om at lancere
deres elbil, men bilen har været værd at vente på. Det er tydeligt, at Ford står på skuldrene af deres konkurrenter, og Ford Mustang Mach-e virker bestemt ikke som en debut-elbil på nogen måder. Tværtimod.

Det er en veludviklet og gennemtænkt bil, der sikrer en gardin køreglæde, med en rækkevidde på op til 500
km. Designmæssigt har Ford også lavet en moderne twist på det ellers mere rustikke look, vi genkender fra deres tidligere Mustang biler. Mustang Mach-e er altså på alle måder Fords mest moderne take på en bil.

Tesla Model Y

Teslas Model Y er den hidtil bedste elbil fra koncernen Tesla. Og det siger jo ikke så lidt. Bilen har en rækkevidde 533 km, og skulle du løbe tør for strøm, kan du på blot femten minutter lade op til 241 km i en supercharger. Ydermere er Tesla Model Y en smuk bil, der tydeligt har lagt vægt på det sporty design, trods den samtidig formår at være en rummelig familiebil. En sand SVU’er.

Teknologien i den nye Tesla Model Y er heller ikke til at kimse ad, og faktisk besidder den nyeste elbil fra Tesla evnen til at være en selvkørende bil. Det er dog ikke lovligt i Danmark endnu at benytte denne teknologi, men med den nye Tesla Model Y kommer fremtiden et skridt tættere på.