Hyundai-Ioniq

Derfor er Hyundai Ioniq 5 kåret som årets bil 2022

Hyundai Ioniq 5 blev kåret som året bil i Danmark i 2022, og bilen løb også med sejren, da det kom til Innovationsprisen her i Danmark.

 

Den prisvindende bil

Udover at være årets bil i Danmark 2022, har Hyundai Ioniq 5 faktisk vundet en lang række priser og er indtil videre oppe på hele 26 forskellige internationale priser. Her i blandt har bilen vundet priser på den prestigefyldte tyske bil-scene, nemlig hos Auto Awards, hvor den af løb afsted med titlerne: Årets Miljøbil og Årets Teknologiske Frontløber. Titlerne er velfortjente, og er medvirkende til at sætte fut i salgstallet, da priserne vidner om en god og fremtidssikret elbil. Dette gør Hyundai Ioniq 5 til en solid investering.

 

Elbilerne er kommet for at blive

Elbiler er blevet en større og større del af vores samfund og vores hverdag. Kigger man ud i bybilledet, ser man oftere og oftere elbiler komme drønende forbi – og dette er ikke uden grund. Udover at man som individ gør en forskel for miljøet, så sparer man også penge på den lange bane. Det er nemlig væsentlig billigere at lade batterierne op med strøm fremfor at fylde tanken med benzin.

Der er sket utrolig meget på udviklingsfronten ved elbiler de seneste år. De kan både køre længere, de lader hurtigere, og generelt er der en langt større komfort og brugervenlighed integreret i bilerne. Alle de fordele der er at finde i en elbil kommer meget tydeligt til udtryk i årets bil Hyundai Ioniq 5, der er en elbil udover det sædvanlige.

En elbil udover det sædvanlige

Når man pakker bilen og kører fra Sjælland til Jylland eller omvendt, så er man ikke nødvendigvis gearet til at holde en lang pause midt på turen for at lade sin elbil. Muligvis har man slet ikke tid til et sådan stop, hvis man pendler på job, skal nå et fly eller noget andet vigtigt. Men med en Hyundai Ioniq 5 kan du komme ekstremt langt på blot én enkelt ladning, hvor bilen har en rækkevidde på hele 507 km. Det er langt mere, end hvad man kan forvente af den gennemsnitlige elbil.

Hvis du skal på en rigtig lang tur, der strækker sig udover det antal kilometer bilen kan køre, er Hyundai Ioniq 5 stadig en genial bil at køre afsted i. For bilen kan nemlig lade lynhurtigt op, og på blot 18 minutter kan du have 80% af dit batteris kapacitet tilbage, og være afsted på motorvejen igen. Hyundai Ioniq 5 er derfor en ideel bil, hvis du skal på en behagelig køreferie ned gennem Europa.

Dog skal det siges, at tallene er vejledende og varierer alt efter vejr, tempo og terræn. Men man kan ikke komme uden om, at Hyundai Iconiq5 har en overlegen hånd, når det kommer til batteriets ydeevne i forhold til sine konkurrenter.

 

Godt design – God pris

Æstetisk er Hyundai Ioniq 5 en minimalistisk designet bil, der går i god tråd med det innovative ry, som bilen allerede har fået. Bilens skinnede ydre har også en funktionalistisk stil, der igen lægger sig op ad den store ydeevne, der findes i bilens indmad. Generelt er Hyundai Ioniq 5 et rigtig godt billede på, hvordan en bil skal se ud, og hvilke behov den ideelle bil skal opfylde i 2022.

De vejledende salgspriser for Hyundai Ioniq starter fra 325.000 og fremefter.

 

Udover at den tekniske del spiller, er Hyundai Ioniq 5 en rummelig familiebil, med samme bagagerumskapacitet som en stationcar. Sæderne er store og behagelige, og intet virker tilfældigt ved designet af denne store og skønne bil.

Bilen har en masse af de klassiske egenskaber og udstyr, som moderne elbiler bør have. Men udover det lækre tilbehør som vi altid finder i moderne biler, har Hyundai Ioniq 5 en særlig funktion, hvor den spejler navigation og bilens hastighed op i forruden. Dette gør bilen mere sikker, og det gør samtidig bilen mere brugervenlig for føreren deraf.