Skoda Enyaq elbil

Anmeldelse: Skoda Enyaq

Det tjekkiske bilmærke, Skoda, har gennem mange år positioneret sig på markedet og har i dag udviklet sig til at være en udbredt mellemklassebil for mange familier. Med den eldrevne SUV, Skoda Enyaq, står Skoda på tærsklen til et nyt kapitel i fremtidens bilmarked, hvor elbiler bliver mere og mere udbredte.

Bilfabrikanten beskriver med egne ord, at denne model er den stærkeste Skoda nogensinde. Prisen på denne eldrevne SUV starter fra omkring 370.000 kr. og opefter.

 

God rummelighed og plads til hele familien

En af de store fordele ved en Skoda Enyaq, er, at du får masser af plads – det gælder både i kabinen og i bagagerummet. I kabinen får du glæde af god benplads, der giver komfort til de lange køreture. Drager du ofte med hele familien på bilferie, er det muligt at tilkøbe sovebeslag til passagersæderne, der kan monteres på hovedstøtten. Derudover er der godt udsyn, praktiske opbevaringsrum og materialer i god kvalitet. Interiøret rummer mange gode fordele, heriblandt varme i rattet, der giver dig en behagelig køretur under de kolde vintermåneder.

 

Bagagerummet har en volumen på 585 liter, og der er derfor masser af plads til store indkøb, transport af barnevognen eller hvad der ellers måtte være af behov i familien. På mange måder rummer denne elbil samme fordele som en klassisk SUV.

Skoda Enyaq byder ligeledes på en intelligent teknologi. I en Skoda Enyaq iV er Digital Cockpit standardudstyr, som er et 5,3” digitalt farvedisplay med blandt andet navigation og assistentsystemer, der sætter prikken over i´et ved køreglæden.

Skoda Enyaq elbil interiør

Rækkevidde på over 500 km

Selvom elbiler er på vej frem, er der fortsat mange, der tøver med at investere i en eldreven bil. Det skyldes først og fremmest, at mange batterier fortsat er tynget af at have en lav rækkevidde. Med Skoda Enyaq kommer rækkevidden dog op over 500 km, hvilket er rigtig fint for en elbil i den kaliber. For langt de fleste – selv pendlere – vil denne rækkevidde være tilstrækkelig.

Ved en hurtig ladestation kan Skoda Enyaq iV lade med op til 125 kW DC, hvor det blot vil tage omtrent 38 minutter at lade det største batteri på 82 kWh fra 5 til 80% under optimale forhold. En lynladning som denne sikrer en nem og effektiv opladning i hverdagen, så du hurtigt kan være på farten igen.

 

Højt prisklasseniveau og mulighed for tilkøb

Som nævnt indledningsvis så starter prisen på en Enyaq fra 370.000 kr. og opefter – baseret på hvilken variant og ekstraudstyr, du vælger. Der er således tale om en forholdsvis dyr elbil, men hvor du samtidig får en masse for pengene. Der er nemlig tale om kvalitet, som både er til at se og føle på.

Sammenlignet med en Tesla, hvor mulighederne for tilkøb af ekstraudstyr er begrænsede, er der rig mulighed for tilkøb til Skoda Enyaq. Skoda tilbyder således en bred vifte af tilkøbsmuligheder, hvor du har mulighed for at skrue din helt egen bilmodel sammen. På den facon får du en stor frihed til at sammensætte lige præcis dén bil, du går og drømmer om.

Skoda Enyaq elbil