Anmeldelse af CUPRA Born

CUPRA Born elbilen er den første elbil fra den sportslige bilfabrikant under Seat. CUPRA markerer sig virkeligt på markedet for elbiler med deres CUPRA Born, som er lidt af en overraskelse på mange områder.

CUPRA Born kommer med mere eller mindre samme teknik som en VW ID.3, men CUPRAen adskiller sig alligevel positivt på en lang række områder, som eksempelvis de designmæssige detaljer og den store køreglæde. Især designet er værd at lægge mærke til, da de flotte detaljer som eksempelvis bronze i kabine og på fælge gør denne elbil til noget særligt.

 

CUPRA elbil med masser af kraft og fart

CUPRA Born kommer med en elmotor på enten 150 eller 204 hk, som giver dig god power fra bagakslen. CUPRA Born kommer i to motorstørrelser, henholdsvis 150 og 204 hk, hvor elbilen

formår at rykke afsted fra 0-50 km/t på bare 2,9 sekunder.

Det er ret imponerende, og det gør CUPRAEN sjov at bevæge sig rundt i, hvor køreglæden især mærkes, når du sætter i gang fra stilstand og vil op i fart.

CUPRA Born er også udmærket med, når det kommer til batteri og distance. Der kan vælges mellem to batteripakker, og du skal således tage stilling til, om du vil have en rækkevidde på 349 km eller 406 km.

 

Velkendt teknik

CUPRA Born minder som nævnt meget om en VW ID.3, hvilket skyldes, at begge biler er lavet på samme platform. Der er tale om den såkaldte MEB-platform, som Audi Q4 og andre elbiler også er bygget på. Derfor får du en teknologi, som er velkendt, og som fungerer, når du vælger en CUPRA Born elbil.

Det betyder bl.a., at du får en udmærket ladehastighed. Hvis du vil tanke op derhjemme, kan CUPRA Born oplades med en 11 kW lader, mens du også har mulighed for at give den mere gas i en offentlig lynlader på helt op 100 kW.

Det er som nævnt ikke meget mere end udmærket, men med CUPRA Born får du en elbil, som er alsidig og pålidelig, og som kommer til en skarp pris sammenlignet med andre nye elbiler.

CUPRA Born til salg: hvad koster en moderne elbil?

En CUPRA Born er en konkurrencedygtig elbil, der kan erhverves for priser, der starter på 259.990 kr. For den pris får du den mindste model med en elmotor på 150 hk og det lille batteri.

Du kan også vælge:

  • CUPRA Born High: 274.990 kr.
  • CUPRA Born e-Boost: 324.990 kr.-334.990 kr.